Nieuwsbrief Watertorenterrein 2024- nr. 1 (januari)

Via deze nieuwsbrief willen we alle omwonenden en andere belangstellenden op de hoogte houden van ontwikkelingen en nieuwsfeiten rondom het watertorenterrein. In- en uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via onze website.

Procedure.

Net voor de Kerstdagen hebben we de vergunningaanvraag ingediend voor het afwijken van het bestemmingsplan. De gemeente heeft de aanvraag goed ontvangen. Wie dat wil kan alle aanvraagdocumenten bekijken via de vorige nieuwsbrief op onze website.

Nieuwe participatieronde start op 7 februari.

We hebben de participatiegroep weer uitgenodigd om bij elkaar te komen. De participatiegroep adviseert ons over de inpassing en uitvoering van het project. We willen beginnen met een hernieuwde kennismaking en met elkaar bijpraten over het project.  Dat willen we doen op woensdag 7 februari in Partycentrum De Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht. De inloop is vanaf 19:15 uur en we starten om 19:45 uur.  Het is mogelijk dat niet ieder lid van de participatiegroep nu een persoonlijke uitnodiging heeft gekregen, bijvoorbeeld omdat het email-adres tussentijds is gewijzigd. In dat geval kan opnieuw worden aangemeld. Ook nieuwe belangstellenden kunnen zich per mail bij ons aanmelden voor de participatiegroep.

In het participatieverslag voor de eerste fase zijn een aantal grotere thema’s benoemd waarover in de vervolgfase (inrichten en bouwen) weer adviezen zullen worden gevraagd. We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen evenveel belangstelling zal hebben voor alle mogelijke thema’s. Daarom willen we tot aan de zomer een aantal vervolgsamenkomsten plannen voor de verschillende deelthema’s zoals: Verkeer en parkeren, algemene inrichting gehele terrein, strand en waterperceel, herinrichting Gantel. Hoe we dat het beste kunnen doen, willen we op 7 februari met elkaar bespreken.

Vervolgonderzoeken.

In de vergunningaanvraag is aangegeven dat er in het voorjaar twee vervolgonderzoeken moeten komen. Het eerste is een bodemonderzoek. Dat kan vanwege de eisen voor het werken bij de waterkering pas vanaf april worden uitgevoerd. Het tweede is een vervolg op het natuurwaardenonderzoek wat vanwege de winterrust ook pas in het voorjaar kan worden uitgevoerd. Zodra de resultaten bekend zijn zullen we daar bericht over geven.

Sloop en vervanging daken.  

In december zijn de daken van twee loodsen op het terrein succesvol verwijderd. Helaas had de aannemer niet helemaal begrepen dat het in Sliedrecht niet de gewoonte is om op zondagmorgen te werken en dat heeft tot overlast geleid. Dat spijt ons. De kleinste loods heeft een nieuw dak gekregen. De grote loods blijft open.

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Hanieh Alesaeidi & Gert Schouwstra.

Bekijk ook:

Ik wil hier in de toekomst misschien wel wonen.

Houdt mij op de hoogte als er ontwikkelingen zijn.

Sluit

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkeling

Laat uw e-mailadres achter en wij zullen benaderen.

Sluit