De 1e vergunning voor de ontwikkeling is aangevraagd.

Op 20 december heeft Rho adviseurs voor leefruimte BV, namens Watertoren BV, formeel een vergunning aangevraagd voor het mogen afwijken van het bestemmingsplan op het Watertorenterrein. Projectleider Hanieh Alesaeidi is enthousiast: “Ik ben nog maar een jaar betrokken bij het project en heel blij dat we deze stap hebben kunnen maken. We komen nu echt in een andere fase waarin we allerlei zaken kunnen gaan uitwerken. Volgend jaar willen we daarmee beginnen en dan zal er heel veel overleg met iedereen nodig zijn.”


Ook het participatietraject voor de eerste fase is hiermee afgerond. Hanieh: “We hebben 54 reacties binnengekregen. Daarin zijn 235, soms best wel pittige, vragen gesteld. Die hebben we beantwoord en opgenomen in het participatieverslag. En dat is meegestuurd naar de gemeente. Nu moeten we het verder afwachten.”

De basis voor de aanvraag zijn de uitgewerkte plannen zoals die op deze website zijn geplaatst en op 29 november toegelicht. De gemeente Sliedrecht gaat nu de aanvraag goed doorlezen beoordelen en heeft daar wel enkele maanden voor nodig. Daarmee is een eind gekomen aan ruim 25 jaar praten en regelmatig vastlopen en is een belangrijke stap gezet naar de herontwikkeling van het terrein. Als de gemeente een positief besluit neemt, kan er aan de volgende fase (Bouwen en inrichten) worden begonnen. Daarin zal opnieuw participatie plaatsvinden.

De aanvraag en alle bijlagen kunt u hieronder bekijken.

Download hier alle documenten (dit is een groot bestand, het kan dus even duren voordat hij gedownload is)

Bekijk ook:

Ik wil hier in de toekomst misschien wel wonen.

Houdt mij op de hoogte als er ontwikkelingen zijn.

Sluit

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkeling

Laat uw e-mailadres achter en wij zullen benaderen.

Sluit